Tilberedning af kaffebønner

De hele Pascana bønner kommes i en kaffekværn, og kværnes til et groft jævnt pulver. Typisk i 30 – 60 sekunder i en elektrisk kværn. Den formalede kaffe kan, ligesom den malede – bruges i de fleste forskellige kande- og stempelsystemer.

Den enkleste fremstilling er, at fylde ca. 10 gram pr. kop (120 ml.)  malet Pascana kaffe i et godt tragtformet filterpapir. Det kogende vand får lov til at falde til ca. 93 grader – og derefter hældes det i en tynd stråle i små ottetaller over kaffen.

Giv vandet tid til at trænge igennem kaffen og dryppe helt færdig. Server derefter kaffen straks.

Opbevaring af kaffebønner

I sin vaccumpakkede pose kan Pascana formalet kaffe holde sig i meget lang tid – især hvis temperaturen ikke svinger for meget. Vi har dog valgt at have 1 års holdbarhed på den pakkede kaffe. De hele bønner kan holde sig endnu længere.

I det øjeblik kaffeposen åbnes eller bønnerne males begynder aromastofferne ligeså langsomt at forsvinde. Hvis man har en god disciplin med at lukke poser og dåser kan kaffen bevare sin styrke i op til en måned – men den vil altid være bedst de første 14 dage efter åbningen.