Kvalitet

De vilde og ujævne bjerge og stenede skråninger i området, gør at der kan forekomme temperaturforskelle i løbet af dagen, inden for et lille område.

Ingen andre steder i Columbia, eller resten af verden, vil kaffeproduktion kunne lade sig gøre i de samme højder, som i Nariño.
Varme, fugtige vinde fra bundene af dalene stiger op om natten og tillader kaffetræerne at vokse i højder, der når op mod 2,300 meter over havets overflade.

Der er kun en regnsæson om året i Nariño. Den begynder i oktober og fortsætter til og med maj. Modsat er månederne juni, juli og august stort set foruden; De solskinsfyldte måneder sammenløber med ankomsten af passatvindene fra den sydlige del af kontinentet, som karakteriserer regionen.
Høj lufttemperatur om dagen og lav nattetemperaturer skaber en højere fugtighed omkring træet, hvilket gør at det kan overleve de tørre måneder.

Studier viser, at efter olie, er kaffen den mest handlede varer i verden; dette indebærer skiftende og uforudsigelige krav, der tvinger kornproducenter og erhvervsdrivende til at tilpasse sig til de vedvarende forandringer. Ikke mindst fordi dagligdagsforbrugeren bliver mere og mere krævende i sin efterspørgsel på kaffe med høj kvalitet.

Certifikater

Pascana er godkendt af de colombianske myndigheder inden for fremstilling af kaffebønder. Kaffen er blevet testet igennem den uafhængige organisation Cafenorte, hvor Pascana Gold Lable ved samtlige teste har opnået over 82 points.