Colombiansk højlandskaffe

Selve Nariño-regionen har 33.528 kaffebønder som tilsammen arbejder på 32,068 hektar i de 40 kommuner. Denne form for fordeling har stor økonomisk betydning for regionen, da den genererer 31.000 jobs til lokale bønder, som herved har et fast job og en betydelig økonomisk bonus, når der er høsttid.

Højlandskaffen fra Columbia er fundamentet hos Pascana. Bemærk dog, at Pascanas bronze label kaffe også består at kvalitetskaffe fra andre regioner.

Kaffebønner fra Nariño

Ifølge Denominación de Origen Protegida (DOP), eller Designation of Origin (DO) er kaffen fra Nariño produceret i 40 kommuner i regionen, som alle er lokaliseret ved foden af Andesbjergene. De primære kaffeplantearealer er beliggende omkring vulkanen Galeras, bedre kendt som ”området vest for Nariño”. De sekundære ved området syd og øst for Paria Canyon-floden, bedre kendt som ”norden”. Kaffetræerne i Nariño får meget dagslys hele året rundt pga. sin tætte beliggende på Ækvator.

Beliggenheden i de ujævne bjerge udsætter kaffeplantagerne for gennemsnitstemperaturer og lokale temperatursvingninger, hvilket giver en ren og udsøgt effekt på både smagen og aromaen i kaffen.

Smagen er karakteriseret ved høj syrlighed, en medium krop og en udtalt aroma af renhed. Dertil en sødme, som ledsages af den eminente blødhed der kendetegner Colombiansk kaffe.